Под псевдонимом «Артур». Пальчевский рассказал, как стал информатором КГБ

Активист «Молодого фронта» Сергей Пальчевский признался в том, что в результате шантажа со стороны сотрудников Комитета госбезопасности согласился стать информатором КГБ.

Признание Сергея Пальчевского размещено в «Фейсбуке» «Молодого фронта».

Сергей Пальчевский. Фото svaboda.org

Напомним, Пальчевский является одним из подозреваемых по так называемому «делу патриотов», которое КГБ квалифицирует как дело о подготовке массовых беспорядков. Пальчевского задержали 22 марта. Сначала он содержался в СИЗО на Володарского, затем был переведен в «американку». Отпущен вечером 15 апреля под подписку о невыезде — обвинения с него не сняты, он остается в статусе подозреваемого.

Выйдя из СИЗО, Пальчевский сообщил, что он обвиняется по ст. 293 ч. 3 (обучение или иная подготовка лиц для участия в массовых беспорядках). По словам активиста, обвинение ему было предъявлено через 10 дней после задержания. 

 

Споведзь Сяргея Пальчэўскага

Сябры, хачу перад вамі паспавядацца. І судзіце мяне так, як хто палічыць патрэбным. Сёньня я прызнаюся ў тым, што падпісаў супрацу з КДБ.

На першым жа допыце, на які мяне прывезьлі ў цэнтральны апарат камітэта, я меў размову без адваката з двума гэбэшнікамі. Яны адразу пачалі патрабаваць, каб я распавядаў ім нешта па “справе патрыётаў”. Я адмовіўся. Тады мяне пачалі шантажаваць.

Мне была выказана пагроза крымінальнага перасьледу і дадатковага тэрміну за ДТЗ з маім удзелам. Справа ў тым, што сёлета ў лютым я, рухаючыся за стырном, зьбіў на пешаходным пераходзе жанчыну. Дзякуй Богу, ДТЗ абышлося без пераломаў, але пашкоджаньні здароўю кваліфікаваныя ячк менш цяжкія і за гэта, пры жаданьні пацярпелай, можа быць узбуджана крымінальная справа.

Таксама была агучана пагроза публікацыі нейкіх інтымных падрабязнасьцяў аб маім асабістым жыцьці. Па шчырасьці сказаць, я і ня вельмі зразумеў, пра што вядзецца гаворка. Цяпер узгадваю, што за некалькі дзён да арышту мне грукаліся ў сетцы “Укантакце” невядомыя людзі і казалі мне, што ведаюць аб тым, што я гей ды прапаноўвалі мне адкрыцца ў “шчырай размове”. Гэтых людзей я заблякаваў, але калі вычварэнцам з КДБ цікава, сёньня я прызнаюся: я ня гей.

На завяршэньне мне пагражалі “пятушатнямі” ў зоне.

Зважаючы на шантаж і тое, што я ня вёў ніякай злачыннай дзейнасьці, ня ведаю ніякіх сакрэтаў – я вырашыў даваць паказаньні. Пасьля таго, як мы паразмаўлялі прыватна, гэбэшнікі загадалі паўтарыць усё гэта пры адвакаце і далі мне на подпіс падпіску аб супрацы. Пад псеўданімам “Артур” я падпісаў супрацу з КДБ, разважаючы аб тым, што па вызваленьні прызнаюся аб гэтым маім сябрам. І сёньня я каюся ў гэтым учынку перад Богам і людзьмі. Калі нехта мяне асуджае за ўчыненае, я лічу, што кожны мае на тое поўнае права.

Маладафронтавец Сяргей Пальчэўскі

 

Подлинность заявления Пальчевского БелаПАН подтвердила Анастасия Дашкевич — супруга лидера «Молодого фронта» Дмитрия Дашкевича, который также задерживался по делу о подготовке массовых беспорядков.

«Он сейчас не на связи, и на связи пока не будет. Он никуда не уехал, но пока будет воздерживаться от комментариев. Он достаточно сильно переживает происходящее, поэтому передал это заявление», — рассказала Анастасия.

Сергей Пальчевский стал героем новостей после того, как во время февральской акции по защите Куропат приковал себя наручниками к бамперу грузовика, который хотел проехать на стройплощадку.

 


  • Правильно сделал! У парня крепкие яйца....
  • Ну да, как бумагу о сотрудничестве подписал, так они и стали крепостью наливаться.
  • Ну да, как бумагу о сотрудничестве подписал, так они и стали крепостью наливаться.
  • Ну што сказаць...Хороший ты мужик... Но не орёл
  • А чего тут такого... Он что, изменник родины в лихую годину, когда вся страна воюет с нашествием иноземного супостата? Его за решётку посадили свои же и силовым образом навязали некие правила игры. А он действовал в рамках искусства возможного, а выйдя всё и выложил публично. Нормальный ход в мирное время.
  • Был мужик, а теперь стал предателем! Зачем рассказывать было, наверно ума мало у него!